Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γενική συνέλευση και ενημέρωση του Σωματείου για ενημέρσωη σχετικά με την Εγκύκλιο Βορρίδη

Γενική Συνέλευση στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου για ενημέρωση σχετικά με την νέα εγκύκλιο Βορρίδη που υπογράφηκε στις 21 Ιανουαρίου 2015, 4 μέρες πριν την διενέργεια των Εθνικών εκλογών.

Η Γενική Συνέλευση .......

του σωματείου έγινε με την παρουσία του προέδρου της Παμνελλαδικής Ένωσης Νοσοκόμων Νοσηλευτριών Αποκλειστικής απασχόλησης "Αλληλεγγύη" κ. Αθανασίου Βασιλάκη ο οποίος μίλησε για το θέμα λέγοντας ότι η εγκύκλιος αυτή στην ουσία νομιμοποιεί την καθεμιά και καθένα που δεν είναι αποκλειστικός ή αποκλειστική νοσοκόμα -αρα και χωρίς πτυχία- να μπαίνουν νόμιμα στα νοσοκομεία και να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τους νόμιμους.

Με αυτή την εγκύκλιο η επιλογή αποκλειστικού νοσοκόμου επαφίεται στη βούληση του ασθενούς ο οποίος μπορεί να επιλέξει είτε από τον οικείο ονομαστικό πίνακα που τηρείται στα νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές είτε εκτός αυτού με ελεύθερη επιλογή από το Εθνικό μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων.

Με την ίδια εγκύκλιο, «δεν προκύπτει κώλυμα ως προς την μεσολάβηση ιδιωτικού γραφείου ευρέσεως εργασίας, για την εξεύρεση αποκλειστικού νοσοκόμου, για λογαριασμό του εντολέα ασθενούς».

Αυτό δεν πρόκειται να μείνει έτσι, είπε ο κ. Βασιλάκης και ενημέρωσε τα μέλη για τις κινήσεις που έγιναν από την στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα αυτό στην ένωση μας.
Εχω ζητήσει ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή το οποίο ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου προκειμένου να του θέσουμε τις αντιρρήσεις μας και να ζητήσουμε την απόσυρση της εγκυκλίου.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε να εισακουστούμε και δεν αποκλείεται αν αυτό δεν γίνει, να κάνουμε και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Παραιτήθηκε η Πρόεδρος Χρυσούλα Μάλαμα.

Μια δυσάρεστη είδηση επιφύλασσε η πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Μεσσηνίας κ. Χρυσούλα Μάλαμα καθώς μετα την ενημέρωση που έκανε ο κ. Βασιλάκης για την εγκύκλιο Βορρίδη, ανακοίνωσε την παραίτηση της από την θέση της προέδρου επικαλούμενη λόγους υγείας.
Μετα απο σχετικές αντιδράσεις που υπήρξαν απο τα μέλη του Συλλόγου η παράιτηση της έγινε δεκτή και ορίστηκε ως μεταωατική πρόεδρος η κ. Ερασμία Χαρλέπα η οπιία θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι την ημερομηνία που θα οριστούν οι εκλογές του Σωματείου.
Η Κ. Μάλαμα υποσχέθηκε ότι θα παράσχει στην νέα πρόεδρο όποια βοήθεια χρειαστεί ενβ τόνισε ότι θα παραμείνει στην θεση της Γραμματέως του Σωματείου.
Οι εκλογές του Σωματείου είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Νοέμβριο του 2015 μ ενεδεχόμενο επίσπευσης τους κατα δυο μήνες.