Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εγγραφή στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων 2014

Από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ανακοινώθηκε η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων για το 2014.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η .........

ανακοίνωση της 6ης Υ.Πε, μετά την ισχύ του Ν.4132/7.3.2013 (ΦΕΚ 59Α΄) και κατόπιν της αριθμ. πρωτ: Υ4α/οικ. 37804/25 4 .2013 Υπουργικής Απόφασης και του αριθ. 1944/09-09-2013 ΦΕΚ τ.Β΄, σχετικά με τα κριτήρια οργάνωσης εργασίας και επιλογής αποκλειστικών νοσοκόμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων που τηρείται στη Διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου,-πείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο και για την επιλογή και κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων είναι τα εξής:

1) Αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/νης, με τα στοιχεία του και στην οποία μπορεί να δηλώσει μέχρι και τρία (3) Νοσοκομεία ή Ιδιωτικές Κλινικές με σειρά προτίμησης.

2) Μία (1) φωτογραφία τύπου ταυτότητας που θα αναγράφεται στο πίσω μέρος τους το ονοματεπώνυμο του/της ενδιαφερομένου/νης (αυτοί που έχουν ήδη εγγραφεί ήδη στο μητρώο δεν θα προσκομίσουν καμία).

3) Βεβαίωση χορήγησης άσκησης επαγγέλματος Νοσηλευτή/τριας ή βοηθού Νοσηλευτή/τριας (πρώην άδεια άσκησης επαγγέλματος).

4) Άδεια εργασίας από το ΙΚΑ
Οι άδειες εργασίας των αποκλειστικών νοσοκόμων που έχουν εκδοθεί πριν την 1η-10-2000 και κατά την πρώτη εφαρμογή της υπ’ αριθμ.Φ.9/1012/93 κ.υ.α. (425 Β’), εξακολουθούν να ισχύουν και για τις περιπτώσεις που αφορούν δεν απαιτείται κατάθεση τίτλου σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.

5) Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΔΕ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση της υπό 2) άδειας εργασίας
Ειδικότερα, για τα πτυχία που προέρχονται από Ιδρύματα του εξωτερικού απαιτείται για την εγγραφή στο Μητρώο, να συνυποβάλλεται ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή το πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή το πρώην ΙΤΕ. Όσα πτυχία προέρχονται από κράτη – μέλη της Ε.Ε. απαιτείται αναγνώρισή τους από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων (Σ.Α.Ε.Π.) ή το πρώην Συμβούλιο Επαγγελματικής Αναγνώρισης Τίτλων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Σ.Ε.Α.Τ.Ε.Κ.) ή ισοτιμία από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

6) Α.Μ.Κ.Α.

7) Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης. Σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης για οποιοδήποτε κακούργημα καθώς και για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης ή κιβδηλείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, αρπαγής προσώπου καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, η εγγραφή στο Μητρώο επιτρέπεται:
i) στην περίπτωση επιβολής χρηματικής ποινής ή ποινής φυλάκισης έως έξι (6) μήνες, μετά την παρέλευση τριών(3) ετών από την έκτιση της ποινής ii) στην περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης πέραν των έξι (6) μηνών ή ποινή περιορισμού σε ψυχιατρικό κατάστημα, μετά την παρέλευση οκτώ (8) ετών από την έκτιση της ποινής
ii) στην περίπτωση επιβολής ποινής καθείρξεως, μετά την παρέλευση είκοσι (20) ετών από την έκτιση της ποινής.

8) Οι ενδιαφερόμενοι που δε διαθέτουν ελληνική ιθαγένεια, απαιτείται να προσκομίζουν πιστοποιητικό ελληνομάθειας.

9) Απλό φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή για τους αλλοδαπούς επικυρωμένα αντίγραφα των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου και αντίγραφο της άδειας παραμονής.

10) Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης

11) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους (2012).

12) Βεβαίωση του Ι.Κ.Α., από την οποία προκύπτουν τα ένσημα της/του απασχολούμενης/ου ως Νοσοκόμου/ας.

13) Φωτοτυπία της σχετικής σελίδας του βιβλιαρίου Ι.Κ.Α. με την ανανέωση για το τρέχον έτος, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.Υ1γ/ΓΑ/οικ.35797 υ.α. (1199 Β’) «Πιστοποιητικά υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια και η εμπειρία τους.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 18/11/2013 ημέρα Δευτέρα έως και 02-12-2013 ημέρα Δευτέρα στα Γραφεία της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας 2ος όροφος από τις 9:00 πμ έως τις 14:00 μ.μ. Η αίτηση με τα δικαιολογητικά μπορούν να αποστέλλονται και ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Ν.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ 24 & ΥΠΑΤΗΣ 1 – Τ.Κ.26441 με αναγραφόμενη την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ, επάνω στο φάκελο.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπογεγραμμένη Αίτηση υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες που έχουν ήδη εγγραφεί στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων της 6ης ΥΠΕ, θα πρέπει να επανυποβάλλουν αίτηση με την προτίμηση και όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην Ανακοίνωση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2613 600591 , 2613 600578 , 2613 600565

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: Αίτηση προς 6η Υγειονομική Περιφέρεια [ Κλίκ ]