Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τέθηκε στο τραπέζι το πρόβλημα με τις παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές.

Συνάντηση Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Μεσσηνίας με Διοικητή 6ης Υ.Πε κ. Παναγιώτη Κατσίβελα στην Πάτρα.

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος κ. Παναγιώτη Κατσίβελα πραγματοποιήθηκε χθές στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα με την ευκαιρία της επίσκεψης μελών του Σωματείου στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα για την υποβολή δικαιολογητικών για την κατάρτιση μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων βάση της Υπουργικής απόφασης Υ4α/οικ. 37804, που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης με αριθμό 1023/Β’/ 25-4-2013.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο κ. Κατσίβελας.....


άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας από τις παράνομες αλλοδαπές που εργάζονται τόσο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όσο και της Κυπαρισσίας -όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα- ως αποκλειστικές Νοσοκόμες.
Ενημέρωσαν τον Κ. Κατσίβελα ότι οι γυναίκες αυτές που προέρχονται από τρίτες χώρες δεν έχουν καμία απολύτως νομιμοποίηση, κανένα δίπλωμα, καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος και γενικά καμία απολύτως πιστοποίηση γνώσεων, ενώ διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος.

Ο κ. Κατσίβελας αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα λεγόμενα της προέδρου του Σωματείου μας κ. Χρυσούλας Μάλαμα (Νοσοκομείο Καλαμάτας) και της Αντιπροέδρου Ζωής Ακαμιωτάκη (Νοσοκομείο Κυπαρισσίας) είπε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να ληφθούν μέτρα.
Δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αλλά ταυτόχρονα θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Υγειονομικής περιφέρειας που ηγείται.
Ζήτησε από την αντιπροσωπεία του Σωματείου μας να καταγγέλλει εγγράφως ακόμα και προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια φαινόμενα παράνομης εργασίας από αλλοδαπές παράνομες αποκλειστικές.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Σωματείου υποσχέθηκαν στενή συνεργασία με την 6η Υ.Πε προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο που έχει καταντήσει γάγκραινα για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς με την εργασία των παρανόμων αποκλειστικών τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν καθημερινά πολύ μεγάλα ποσά εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές.